Kochani czy ktoś jeszcze pamięta ten smak z dzieciństwa?
Tak mnie jakoś naszło na pieczony chleb z patelni z czosnkiem.
Mama robiła nam czasem takie kolacje gdy było brak pomysłu lub po prostu przyszła nam ochota. PYCHA
Kilka kromek pieczywa chleb lub bułka
(U nas wczorajsza bułka)
Tłuszcz do smażenia smalec olej lub masło
(Smalec)
Kilka ząbków czosnku
Pieczywo najlepiej wczorajsze pokroić na kromki około 1 cm. Na patelni podgrzać tłuszcz i poukładać pieczywo. Smażymy z dwóch stron na złoto brązowy kolor. Ściągamy z patelni i smarujemy czosnkiem według uznania.
Gotowe☺
SMACZNEGO
Zamiast posmarować chleb czosnkiem można posypać go cukrem. Obie wersje są pycha☺
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz