Farsz do pierogów

Nie wiem jak u was ale u mnie nic nie może sie zmarnować. Więc ostatnio powstał obiad z resztek a dokładnie farsz do pierogów wyszło naprawdę smacznie :-)

Ugotować woreczek kaszy gryczanej.
W maszynce do mięsa zmieliłam resztę wątróbki którą wcześniej przesmażyć trzeba z cebulą (wątróbka została z robienia farszu do kaczki około 100-120 g).
Do tego mielimy obrane mięso z uda kaczki. Do miski z mięsem dodajemy kaszę pieprz sól majeranek i mieszamy. Nadziewamy farszem pierogi. Można je ugotować bezpośrednio upiec w głębokim oleju lub podgrzać na masełku . Polecam bo naprawdę wyszło smacznie. Kochani nie musi to być mięso z kaczki ale np. też z rosołu lub każde inne. SMACZNEGO

Wątróbka nie musi być mocno smażona nawet lepiej jak w środku bedzie pół na pół

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...