Zupa ze świeżych ogórków

Zupa ze świeżych ogórków.

2 długie ogórki zielone
Pęczek włoszczyzny
2 marchewki
Pietruszka
2 małe ziemniaki
Śmietana 30%
Koperek według uznania
2 liście laurowe
2-3 ziela angielskie
Sól pieprz
1/2 cytryny
Masło

Włoszczyznę obieramy i myjemy.
Wrzucamy do garnka .
Zalewamy wodą dodajemy liść ziele sól lub vegete co tam używamy.
Bulion warzywny gotujemy przez co najmnij 30 min. na małym ogniu. Następnie przecedzić.
Dodatkowe warzywa obieramy myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości. Ogórki myjemy i kroimy w półplasterki. Przesmażyć je klika minut na rozgrzanym maśle pod koniec dodajemy koperek.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko wrzucamy do garnka chwilę gotujemy.
Zupę zabielamy śmietaną według uznania doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba dodajemy również sok z cytryny i gotowe. SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz