Kochani za oknem piękna pogoda więc szkoda stania przy garach.
Ostatnio u mnie dania na szybko.
Dziś na śniadanie Gnocchi z kiełbasą i czosnkiem.
W parę chwil mamy pyszne danie i dalej możemy cieszy się piękna pogodą. Miłego dnia :-)
Składniki:
Opakowanie gnocchi
Pół krążka kiełbasy dobrej jakość ( najlepiej swojska :-))
Cebula
Czosnek według uznania (2ząbki)
Pietruszka zielona
Sól pieprz
Masło
Przygotowanie:
Kluski gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ugotowane kluski przecedzić i przepłukać.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy cebulę pokrojoną w piórka razem z czosnkiem.
Gdy cebula nabrała ładnego koloru dodajemy kiełbasę i jeszcze chwilę smażymy.
Do kiełbasy dodajemy masło (2 łyżki) i mieszamy gnocchi z pietruszką oraz kiełbasą doprawiamy chwilę smażymy i gotowe.
SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz