niedziela, 17 lutego 2019

Spaghetti

Spaghetti boczniaki i śmietana 30% to świetne połączenie .
Poleca i zapraszam na pyszny makaron.

Składniki:
250 g makaronu spaghetti
200 g śmietany 30%
150 g boczniaków
5 cm pietruszki zielonej
Sól pieprz czosnkowy
Cebula
2 ząbki czosnku
Oliwa


Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelnię dodać niewielką ilość oliwy wrzucić cebulę czosnek  szczyptę soli i chwilę smażyć.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone boczniaki i smażymy około 12-15minut.
Grzyby są gotowe gdy nabiorą ładnego złoto brązowego koloru.
Teraz wszystko zalewamy śmietaną doprawiamy i dusimy kolejne 5-7 minut.
Do miski z odrobiną wody dodajemy płaską łyżeczkę mąki i mieszamy.
Wlewamy do naszego sosu .
Zagotować i już.
Do garnka z makaronem przekładamy sos i mieszamy do połączenia się składników. Jeśli jest potrzeba doprawiamy.
Przekładamy na talerz posypujemy pietruszką.
SMACZNEGO

Ja do tego dania użyłam makaronu i mąki bezglutenowej. Polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz