Szybkie proste i pyszne.
Kotlety schabowe zapiekane z serem pleśniowym i gruszką.
Polecam.
Składniki:
4 plastry schabu
50g gorgonzoli lub innego sera pleśniowego
(U mnie ser pleśniowy Gold)
1 duża gruszka
Garść orzechów nerkowca
Sól pieprz
Olej
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Gruszkę myjemy osuszamy i przecinamy na pół wycinamy gniazdo i kroimy w plastry.
Schab oprósz delikatne solą i pieprzem.
Obsmaż z obu stron na średnim ogniu
(ok 4 minuty).
Kotleciki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na każdym kotleciku układamy po kawałku gruszki posypujemy serem i orzechami.
Tak przygotowany schab wkładamy do piekarnika na 10-15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pietruszką.
SMACZNEGO.
Danie świetnie smakuje w towarzystwie puree z ziemniaka i selera.
Czas pieczenia zależy od grubości kotletów.
Ja swoje kotlety przed smażeniem delikatnie robiłam dłonią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz