czwartek, 12 listopada 2020

Kiełbasa nadziewana pieczarkami.


 Takie kiełbaski nie tylko sprawdzą się na śniadanie czy kolację do chleba ale również   do ziemniaków na obiad.

Polecam.

Składniki :
500g kiełbasy (u mnie weselna)
100g pieczarek pokrojonych w drobną kostkę
Mała cebula
Ser według uznania
Pomidor bez gniazd nasiennych pokrojony w kostkę
No i oczywiście pietruszka zielona 🥰

Przygotowanie :
Kiełbasę nacinamy przez środek ale nie nacinamy jej do końca (robimy takie łódeczki).



Pieczarki razem z cebulą solą i pieprzem dusimy na maśle do miękko.




Tak przygotowane pieczarki wkładamy do nacięcia naszych kiełbasek.
Na górę układamy ser i wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem .



Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
Wyjmujemy z piekarnika a na wierzchu układamy pomidorki oraz pietruszkę. 





Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz