Udka po kujawsku.
Polecam.
Składniki ;
3-4 udka z kurczaka
Ulubione przyprawy
Majonez
Ketchup
Około pół szklanki tartej bułki
2 ząbki czosnku
Kilka kropli oliwy
Mięso myjemy osuszamy dodajemy ulubione przyprawy oliwę i mieszamy.
U Czyżaków sól pieprz czosnek papryka słodka i ostra.
Odkładamy na noc do lodówki.
W miseczce mieszamy około 2 łyżki majonezu i 2 łyżki ketchupu.
Smarujemy górę naszych udek.
Następnie tak przygotowane mięso obtaczamy z jednej strony w tartej bułce.
Układamy na blaszce i pieczemy około 30-45 minut w 180st.
Po upieczeniu wykładamy na talerz i podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie frytki z piekarnika i marchewka z groszkiem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz