Golonka gotowana a później pieczona w sosie musztardowym.
Ja takie golono po prostu uwielbiam :-)
Miękki w środku a skórka chrupiącą. Polecam
3 średnie golonka
2 liście laurowe
Kilka kulek ziela angielskiego
Vegeta
Kilka płatków suszonego chrzanu (można pominąć)
2 łyżki musztardy
Szklanka wywaru po gotowaniu golonek
Pieprz
Mięso myjemy wkładamy do garnka dodajemy vegeta liść ziele chrzan w płatkach i gotujemy 1.5-2godz aż mięso będzie miękkie. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego . Polewamy golonka sosem musztardowym.
Do miseczki wlewamy szklankę wywaru z gotowania mięsa dodajemy musztardę i mieszamy. Powstałym płynem polewamy mięso i pieczemy około godziny aż skórka się ładnie zarumieni. Podajemy z kapustą i ziemniaki :-)
SMACZNEGO
niedziela, 30 kwietnia 2017
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...

-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
To regionalna potrawa kuchni Śląskiej konkretnie pochodzi ona z Wisły. Legenda głosi że żebrak który ponoć przygotował tą ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz