艣roda, 31 maja 2017

Sznycel po Bawarsku

Kochani dzi艣 wariacja na temat kotleta.
Niby tradycyjnie a inaczej .
Bardzo lubi臋 przygotowywa膰 ten
Sznycel po Bawarsku馃槏
Polecam

Sk艂adniki:
Schab
Musztarda
Chrzan
S贸l pieprz
Jajka
M膮ka
Tarta bu艂ka
Mas艂o

Przygotowanie:
Mi臋so myjemy osuszamy kroimy na plastry i traktujemy t艂uczkiem (u mnie 3 kotlety ).
Do miseczki dodajemy musztard臋 oraz chrzan ( wed艂ug uznania u mnie po 1 艂y偶eczce)  s贸l pieprz i kotlety. Wszystkie sk艂adniki dok艂adnie mieszamy i odstawiamy na 10-15min.
Do miski rozbijamy jajka i mieszamy widelcem.
Nast臋pnie kotlety obtaczamy w m膮ce
jajku oraz tartej bu艂ce.
Na patelni rozpu艣ci膰 mas艂o i usma偶y膰 na z艂oto br膮zowy kolor z obu stron. SMACZNEGO.


Ja do smaku doda艂am jeszcze 艣wie偶y tymianek. Pycha
Kotlety czy tam sznycle mo偶na te偶 usma偶y膰 na oleju.

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz