poniedziałek, 26 czerwca 2017

Kofty z indyka czyli szaszłyki z grillowanego mięsa

Ulubione danie z grilla mojego męża.
Kotleciki na patyku podane w towarzystwie chrupiącej grilowanej bułki z ketchupem  lub sosem czosnkowym oraz sałatką i pomidorem.
Polecam .


Składniki:
600g Uda z indyka 
Majeranek
Papryka czerwona słodka
Pieprz czosnkowy
Czosnek
Sól
Ilość przypraw według uznania
U mnie po łyżeczce przypraw oraz ząbek czosnku.


Przygotowanie:
Z mięsa usuwamy kość oraz chrząstki.
Mielimy razem z skórą oraz czosnkiem.
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy mieszamy i odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie formujemy wałki i nabijamy je na patyczek od szaszłyków.
Pieczemy na grillu do uzyskania ładnego koloru.
SMACZNEGO

2 komentarze:

  1. Nieskromnie dodam, brakuje mi tam jedynie czubrycy czerwonej i mamy prawie prawdziwe danie kuchni rumunskiej - https://love4health.pl/przyprawy/74-czubryca-czerwona-sklep.html UWIELBIAM

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj bardzo lubię czubryce ale zieloną :-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń