poniedzia艂ek, 13 listopada 2017

艢ledzie w 艣mietanie

艢ledzie w 艣mietanie馃槏 


SK艁ADNIKI:
0.5 kg p艂at贸w 艣ledziowych
300 g 艣mietany
2 ma艂e cebule
Sok z po艂贸wki cytryny
Cukier puder do smaku
Pieprz
Ewentualnie koperek 



SPOS脫B PRZYGOTOWANIA:
Na pocz膮tek zaczynamy od namoczenia 艣ledzi oko艂o 1-2 godziny zale偶y jak 艣ledzie s膮 s艂one. 
Cebul臋 obieramy i kroimy w p贸艂 plastry. 
P艂aty 艣ledziowe kroimy na mniejsze kawa艂ki. 艢mietan臋 doprawi膰​ sol膮 cukrem pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystkie sk艂adniki razem wymiesza膰 ze sob膮. Prze艂o偶y膰 na talerz i posypa膰 koperkiem. SMACZNEGO.

2 komentarze: