pi膮tek, 29 grudnia 2017

Grzanki do zupy to kolejny fajny pomys艂 na zalegaj膮ce pieczywo 馃槈 ldealnie
pasuj膮 do zup krem czy sa艂atek .

Sk艂adniki:
Kilka kromek chleba pszennego razowego lub bu艂ki
3-4 艂y偶ki oleju
Ulubione zio艂a

Przygotowanie:
Chleb pokroi膰 w kostk臋 rozgrza膰  patelni臋 doda膰 olej i wrzuci膰 pieczywo. 
Sma偶y膰 na 艣rednim ogniu cz臋sto   mieszaj膮c. Zrumieni膰 na z艂oto .
Na koniec  posypujemy zio艂ami.
Zimne grzanki wk艂adamy do s艂oika i w ten spos贸b przechowujemy.
SMACZNEGO

Zamiast oleju mo偶na u偶y膰 2艂y偶ki mas艂a. 

Spos贸b nr.2
Grzanki mo偶na r贸wnie偶 pi臋膰 w piekarniku. Chleb skrapiamy olejem dodajemy zio艂a mieszamy wyk艂adamy
na blach臋 pieczemy 10min w 180st.

U mniej grzanki posypane zosta艂y majerankiem i pietruszk膮 w kostce oraz grzanki czosnkowe.

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz