piątek, 23 marca 2018

Pstrąg z migdałami

Pstrąg z migdałami.

Składniki:
2 średnie pstrągi
Sól pieprz
Pietruszka koperek według uznania
Cytryna
Czosnek
Mąką
Migdały 



Przygotowanie:
Rybę oczyścić umyć osuszyć.
Natrzeć solą pieprzem skropić sokiem z cytryny na zewnątrz jak i w środku.
Pietruszkę i koperek drobno posiekać razem z plastrami czosnku  wsadzić do środka.
Tak przygotowane pstrągi odkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
Na suchą patelnię wrzucamy płatki migdałów gdy się zrumienią ściągamy z ognia.


Rybę obtoczyć w mące i smażyć na średnim ogniu z dwóch stron (10-12 minut na stronę)na złoto brązowy kolor.
Rybę wykładamy na talerz posypujemy migdałami oraz posiekaną pietruszką.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.


SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...