niedziela, 13 maja 2018

Bu艂eczki jogurtowe z papryk膮 serem mozarella i szczypiorkiem


Witam kochani馃槝
Dzi艣 mam dla was pyszne i puszyste bu艂eczki jogurtowe z papryk膮 serem mozarella i szczypiorkiem.
Kto艣 ch臋tny? Zapraszam.


Sk艂adniki:
200 g m膮ki pszennej
1ma艂a 艂y偶eczka sody oczyszczonej
1/2 艂y偶eczki soli
1 艂y偶ka oleju rzepakowego
300 g jogurtu naturalnego
Szczypiorek oko艂o p贸艂 p臋czka
1/2 ma艂ej papryki czerwonej
80g sera mozzarella 

Przygotowanie:
Forme do muffinek wysmarowa膰 olejem.
M膮k臋 przesia膰 do miski i wymieszaj razem z sod膮 sol膮 szczypiorkiem i papryk膮 pokrojon膮 w drobn膮 kostk臋.Do osobnej miski wlewamy olej jogurt i wymiesza膰. Nast臋pnie mokre sk艂adniki przelewamy do suchych i jeszcze raz dok艂adnie mieszamy do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w ale nie za d艂ugo. Tak przygotowane ciasto za pomoc膮 艂y偶ki przek艂adamy do foremek. Wype艂niamy oko艂o 3/4 foremki.
Pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze 180˚C. Je艣li bu艂eczki nabior膮 艂adnego z艂oto br膮zowego koloru s膮 gotowe.
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz