Pstrąg faszerowany pomidorami.
Składniki :
2 pstrągi
Jeden średniej wielkości pomidor
Pietruszka zielona według uznania
Czosnek 2 ząbki
Sól pieprz do smaku
Kilka plastrów cytryny
2 plastry masła
2 pstrągi
Jeden średniej wielkości pomidor
Pietruszka zielona według uznania
Czosnek 2 ząbki
Sól pieprz do smaku
Kilka plastrów cytryny
2 plastry masła
Przygotowanie :
Pstrągi czyścimy odcinamy głowy myjemy osuszamy doprawiamy solą pieprzem ząbkiem czosnku w środku i na zewnątrz odkładamy na około godzinę do lodówki.
Pomidor przecinamy na pół nasiona usuwamy a miąższ kroimy w kostkę.
Pomidory przekładamy do miski dodajemy posiekaną pietruszkę resztę czosnku przeciśniętego przez praskę doprawiamy do smaku sól pieprz u mnie oczywiście czosnkowy.
Jeśli ktoś ma ochotę może dodać cebulę.
Pstrągi wyjmujemy z lodówki i nadziewamy przygotowanym farszem.
Do środka dodajemy jeszcze po plasterku masła i cytryny.
Tak przygotowane pstrągi pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut lub tak jak u mnie na grillu elektrycznym zamykamy od góry.
Pokrętło na maksa czas około 10-12 minut.
Pstrągi czyścimy odcinamy głowy myjemy osuszamy doprawiamy solą pieprzem ząbkiem czosnku w środku i na zewnątrz odkładamy na około godzinę do lodówki.
Pomidor przecinamy na pół nasiona usuwamy a miąższ kroimy w kostkę.
Pomidory przekładamy do miski dodajemy posiekaną pietruszkę resztę czosnku przeciśniętego przez praskę doprawiamy do smaku sól pieprz u mnie oczywiście czosnkowy.
Jeśli ktoś ma ochotę może dodać cebulę.
Pstrągi wyjmujemy z lodówki i nadziewamy przygotowanym farszem.
Do środka dodajemy jeszcze po plasterku masła i cytryny.
Tak przygotowane pstrągi pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut lub tak jak u mnie na grillu elektrycznym zamykamy od góry.
Pokrętło na maksa czas około 10-12 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie to puree z ziemniaka i selera 🥰
Smacznego.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz