sobota, 15 kwietnia 2023

Omlet z sosem jogurtowy.


Szybki omlet z sosem jogurtowym.

Składniki na 1 porcję:

Jajka 3 sztuki

Ogórek zielony 80 g 

Rzodkiewki 60 g 

Jogurt naturalny 40 g 

Kiełki rzodkiewki według uznania

Olej rzepakowy 10 g 

Sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:

Jajka wbijamy do miski, mieszamy i smażymy omlet na rozgrzanej patelni.

Po usmażeniu zwijamy na 3 części, przekładamy na talerz.

Ogórek myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce.

Tak samo robimy z rzodkiewkami.

Do miski dodajemy resztę składników (oprócz kiełek), doprawiamy, mieszamy i gotowe.

Na upieczony wcześniej omlet, układamy porcję sosu.

Górę omletu posypujemy kiełkami.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz