Pasta jajeczna lub sa艂atka z jajek jak to woli馃槈.
Szybka w przygotowaniu,kilka prostych sk艂adnik贸w a smak馃グ馃グ馃グ馃グ馃グ馃グ.
Kto ch臋tny spr贸bowa膰?
Sk艂adniki na 1 do艣膰 du偶膮 porcj臋:
Papryka czerwona 140g
Jajka 2szt
Og贸rek zielony 40g
Oliwa 10g
Pietruszka zielona wed艂ug uznania
S贸l, pieprz, kurkuma do smaku
Przygotowanie:
Papryk臋 przecinamy na p贸艂 wyjmujemy gniazdo, myjemy, osuszamy i kroimy w kostk臋.
Og贸rek myjemy, osuszamy i kroimy w kostk臋.
Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i 艣cieramy na tarce o grubych oczkach.
W misce mieszamy wszystkie wcze艣niej przygotowane sk艂adniki, dodajemy przyprawy, pietruszk臋 oliw臋 i mieszamy.
Smacznego.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz