niedziela, 23 kwietnia 2023

Sałatka z grillowanymi szparagami i szpinakiem.


 Sałatka z grillowanymi szparagami, kurczakiem i szpinakiem.

Lekka,smaczna i szybka w przygotowaniu.

Polecam.


Składniki na 1 porcję:

Szpinak 50g

Szparagi 4 sztuki

Pomidorki koktajlowe 6 sztuk

Udo z kurczaka 100g

Sól i pieprz do smaku

Oliwa z oliwek

Ulubione przyprawy

Oregano


Przygotowanie:

Z mięsa usuwamy kość, doprawiamy do smaku

(sól, pieprz,rozmaryn).

Polewamy oliwą i odkładamy na bok.

Szpinak wyjmujemy na talerz.

Pomidorki kroimy na pół.

Oliwę mieszamy z oregano, solą i pieprzem.

Szparagi umyć i wysuszyć, odłamać im zdrewniałe końcówki.

Na grillu ułoży mięso oraz szparagi.

Szparagi zdejmujemy z grilla po 5-6 minutach.

Mięso grillujemy dłużej.

Po upieczeniu mięso ściągamy z grilla i odkładamy na bok.

Na szpinaku układamy pomidorki,pokrojone w kostkę mięso i pokrojone w 3-4 cm kawałki szparagi .

Wszystko polewamy sosem.

Smacznego.

Ja użyłam grilla elektrycznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz