Golonka gotowana a później pieczona w sosie musztardowym.
Ja takie golono po prostu uwielbiam :-)
Miękki w środku a skórka chrupiącą. Polecam
3 średnie golonka
2 liście laurowe
Kilka kulek ziela angielskiego
Vegeta
Kilka płatków suszonego chrzanu (można pominąć)
2 łyżki musztardy
Szklanka wywaru po gotowaniu golonek
Pieprz
Mięso myjemy wkładamy do garnka dodajemy vegeta liść ziele chrzan w płatkach i gotujemy 1.5-2godz aż mięso będzie miękkie. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego . Polewamy golonka sosem musztardowym.
Do miseczki wlewamy szklankę wywaru z gotowania mięsa dodajemy musztardę i mieszamy. Powstałym płynem polewamy mięso i pieczemy około godziny aż skórka się ładnie zarumieni. Podajemy z kapustą i ziemniaki :-)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz