sobota, 17 czerwca 2017

Ziemniaki z piekarnika

Ziemniaki z piekarnika to świetny dodatek do obiadu.
Idealnie pasuje do ryby panierowanych skrzydełek a nawet kotleta.

Składniki:
3 dość duże ziemniaki
Po łyżeczce papryki słodkiej i tymianku oraz pół łyżeczki curry
Sól pieprz
2 łyżki oleju


Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy osuszamy i kroimy na plastry 
( grubość zależy od was u mnie gdzieś 0.5cm).
Następnie wkładamy do miski dodajemy resztę składników i mieszamy do momentu aż ziemniaki będą pokryte całkowicie przyprawami.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku jakieś 20 min w 180st. SMACZNEGO


Ziemniaki nie obierałam ponieważ miałam nowe jeśli będziemy użyć starych to obieramy.
Czas pieczenia zależy od grubości tak że jeżeli zdecydujemy się na grubsze trzeba ten czas kontrolować.
  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz