niedziela, 20 sierpnia 2017

Placki ziemniaczane z mięsem mielonym i sosem grzybowo-śmietanowym .

Dzisiejsze danie jest u mnie robione jak to sie mówi od święta.
 Nie dlatego że jest wyszukane i drogie bo nie jest tylko dlatego ze jest strasznie pracochłonne.
Placki ziemniaczane z mięsem mielonym i sosem grzybowo-śmietanowym .

Składniki:
500g mięsa wołowego
1/2cebuli
 marchew pietruszka seler por 
Łyżeczka papryki słodkiej
Sól pieprz czosnkowy
Majeranek


Na początek kroimy drobno w kostkę cebule. 
Mięso mielimy a następnie dodajemy cebulę razem z solą pieprzem i resztą przypraw. 
Wszystko razem mieszamy i formujemy wałeczki okolo 10cm (jeśli mięso jest za mokre dodaje łyżkę tartej bulki ). 
Do garnka dodajemy jarzyny mięso przyprawy do smaku i gotujemy. 
Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy.
Przepis na placki:


Placki juz usmażone mięso ugotowane więc czas na finał. 
Na środku placka umieszczam mięso zwijam w rulon lub przykrywam drugą częścią placka i polewamy wszystko sosem. 



 SMACZNEGO 


Placki można posypać serem i zapiekać w piekarniku około 10min.

PYSZNE POLECAM.




Warzywa psiankowate 2017

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz