Szybkie ciacho na niedzielne popołudnie.
Składniki:
Opakowanie babeczek biszkoptowych(6szt)
Opakowanie ulubionej galaretki (pomarańczowa)
Ulubione owoce ( mandarynka)
350ml wody
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu tylko zamiast 500ml dajemy 350ml wody.
Studzimy.
Babeczki wyjmujemy z opakowania .
Na każdym ciastku układamy owoce i zalewamy je tężejącą galaretką. Gotowe babeczki wkładamy do lodówki na kilka godzin . SMACZNEGO
Jeśli zostanie nam galaretki wlewamy ją do salaterki i możemy podać w towarzystwie owoców i bitej śmietany
Jeśli gotowe babeczki będą zbyt suche po wyjęciu z opakowania można je przed zalaniem galaretki i dodaniem owoców polać łyżka soku np. pomarańczowego
Jeśli gotowe babeczki będą zbyt suche po wyjęciu z opakowania można je przed zalaniem galaretki i dodaniem owoców polać łyżka soku np. pomarańczowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz