Krokiety z jajkiem i pieczarkami.
Składniki na farsz :
10 jajek
500g pieczarek
Łyżka majonezu
Sól pieprz
Czosnek
(może być granulowany lub w kostkach)
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Następnie studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Podobnie z pieczarkami myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pieczarki smażymy na patelni z dodatkiem soli do momentu aż odparuje woda.
Gotwe pieczarki studzimy a następnie dodajemy do jajek razem z majonezem i przyprawami. Mieszamy.
Tak przygotowaną pastę nakładamy porcjami na naleśniki i zawijamy.
Gotowe krokiety panierujemy w jajku i tartej bułce a następnie smażymy na złoto brązowy kolor z wszystkich stron.
SMACZNEGO.
Nie podaje przepisu na naleśniki ponieważ każdy ma swój.
A ja robię je na oko.
Z podanej ilości wychodzi około 16- 18szt.
Ja użyłam czosnku w kostkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz