czwartek, 28 grudnia 2017

Klopsiki mięsne w zalewie octowej

Klopsiki mięsne w zalewie octowej.

Składniki:
0.5 kg mięsa mielonego
1 duża cebula
3-4 ziela angielskie
1 liść laurowy
1 litr wody
Vegeta lub sól do smaku (kto co woli)
1/2 szklanki octu
Cukier do smaku
Pieprz

Przygotowanie:
 Mięso przekładamy do miski doprawiamy sól pieprz mieszamy i od razu robimy niewielkie kulki. Na rozgrzanym oleju smażymy na brązowo-złoty kolor.
Do garnka wlewamy wodę dodajemy cebule pokrojoną w piórka vegete liść ziele i gotuje ok15min. Po tym czasie dodajemy ocet i cukier gotujemy jeszcze chwile .
Do lekko przestudzonej zalewy wkładamy klopsiki . Gdy klopsy przejdą zalewą są gotowe. SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz