Klopsiki mięsne w zalewie octowej.
Składniki:
0.5 kg mięsa mielonego
1 duża cebula
3-4 ziela angielskie
1 liść laurowy
1 litr wody
Vegeta lub sól do smaku (kto co woli)
1/2 szklanki octu
Cukier do smaku
Pieprz
Przygotowanie:
Mięso przekładamy do miski doprawiamy sól pieprz mieszamy i od razu robimy niewielkie kulki. Na rozgrzanym oleju smażymy na brązowo-złoty kolor.
Do garnka wlewamy wodę dodajemy cebule pokrojoną w piórka vegete liść ziele i gotuje ok15min. Po tym czasie dodajemy ocet i cukier gotujemy jeszcze chwile .
Do lekko przestudzonej zalewy wkładamy klopsiki . Gdy klopsy przejdą zalewą są gotowe. SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz