Łopatka marynowana w sosie sojowym. Po prostu bajka.
Składniki:
400g łopatki
1/4 szklanki sosu sojowego
1-2 łyżki miodu
1 łyżka octu ryżowego
1-2 ząbki czosnku jak kto lubi
400g łopatki
1/4 szklanki sosu sojowego
1-2 łyżki miodu
1 łyżka octu ryżowego
1-2 ząbki czosnku jak kto lubi
Przygotowanie:
Mięso myjemy i osuszamy.
Czosnek obrać i pokroić w plastry.
Resztę składników mieszamy razem i wlewamy do miski lub worka.
Mięso obtaczamy marynatą z każdej strony i odkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Po tym czasie mięso przekładamy razem z płynem do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180stopni. SMACZNEGO
Mięso myjemy i osuszamy.
Czosnek obrać i pokroić w plastry.
Resztę składników mieszamy razem i wlewamy do miski lub worka.
Mięso obtaczamy marynatą z każdej strony i odkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Po tym czasie mięso przekładamy razem z płynem do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180stopni. SMACZNEGO
Jeśli mięso marynujemy w misce to przewracamy je na drugą stronę po paru godzinach.
Takie mięsko użyłam do Ramenu ale świetnie też smakuje na zimno jako dodatek do chleba. PYCHA
Czas pieczenia oczywiście musi być pod kontrolą bo piekarnik piekarnikowi nie równy.
Mięso ma być miękkie.
Mięso ma być miękkie.