Sałatka z grillowanymi szparagami, kurczakiem i szpinakiem.
Lekka,smaczna i szybka w przygotowaniu.
Polecam.
Składniki na 1 porcję:
Szpinak 50g
Szparagi 4 sztuki
Pomidorki koktajlowe 6 sztuk
Udo z kurczaka 100g
Sól i pieprz do smaku
Oliwa z oliwek
Ulubione przyprawy
Oregano
Przygotowanie:
Z mięsa usuwamy kość, doprawiamy do smaku
(sól, pieprz,rozmaryn).
Polewamy oliwą i odkładamy na bok.
Szpinak wyjmujemy na talerz.
Pomidorki kroimy na pół.
Oliwę mieszamy z oregano, solą i pieprzem.
Szparagi umyć i wysuszyć, odłamać im zdrewniałe końcówki.
Na grillu ułoży mięso oraz szparagi.
Szparagi zdejmujemy z grilla po 5-6 minutach.
Mięso grillujemy dłużej.
Po upieczeniu mięso ściągamy z grilla i odkładamy na bok.
Na szpinaku układamy pomidorki,pokrojone w kostkę mięso i pokrojone w 3-4 cm kawałki szparagi .
Wszystko polewamy sosem.
Smacznego.
Ja użyłam grilla elektrycznego.