Kolorowe jajka faszerowane kabanosem i koperkiem 🥰.
Ktoś chętny?
Miłego popołudnia kochani 😘.
Składniki:
2 jajka gotowane na twardo
250 ml zakwasu buraczanego
http://kasiapichci.blogspot.com/2022/04/zakwas-buraczany.html?m=1
1 kabanos
Koperek według uznania
Majonez
Sól pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka obieramy i wkładamy do wąskiego długiego naczynia (słoik po majonezie kieleckimi).
Zalewamy zakwasem, zamykamy słoik i odkładamy na 4-8godzin (u mnie jajka w zakwasie leżakowały 7godzin).
Po tym czasie jajka wyjmujemy,kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Żółtka przekładamy do miseczki, dodajemy drobno pokrojony kabanos i koperek oraz majonezie.
Mieszany w razie potrzeby można doprawić.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka.
Smacznego.
Kabanos można zamienić na szynkę.