Taki obiadek to ja rozumiem.
Jeśli ktoś chętny zapraszam po przepis.
Składniki:
szparagi zielone 1 pęczek
jajko 2 szt
szynka szwardzwaldzka 4 plastry
oliwa 1 łyżka
sól pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi pozbaw twardych końcówek. Rozgrzej patelnię grillową ułóż na niej szparagi dodaj sól pieprz i smażymy na małym ogniu przez ok. 10 minut. Skrop oliwą przenieś na talerz.
W tym samym czasie podsmaż na chrupko pokrojoną w ok. 1 cm paski szynkę.
Na patelni rozgrzej tłuszcz wbij jajka posypać wszystko solą i pieprzem.Usmaż jajka z płynnym żółtkiem.
Na szparagach połóż jajko posyp chipsami z szynki.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.
U mnie w towarzystwie purre z ziemniaka i pietruszki.
Pycha polecam i smacznego.