poniedziałek, 10 kwietnia 2023

Kasza pęczak z indykiem i fasolką szparagową.


 Kasza pęczak z indykiem i fasolką szparagową.

Składniki na 1 porcję:

Fasola szparagowa 150g

Mięso z piersi indyka 100g

Kasza pęczak 60g

Pomidor 30g (mogą być suszone)

Sól, pieprz, czerwona papryka do smaku.

Oliwa z oliwek

Mała cebula

Ząbek czosnku 

Pietruszka zielona




Przygotowanie:

Kaszę ugotować na miękko.

Mięso poddusić na patelni razem z cebulą i czosnkiem.

Przełożyć do kaszy.

Dodać ugotowaną fasolkę, pomidor i przypraw.

Wszystko dokładnie wymieszać.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...