Karczek pod pierzynką z pieczarek.
Składniki:
2 plastry karkówka o grubości około 2cm
5 średnich pieczarek
1/2 cebuli czerwonej
2 plastry sera
Sól pieprz czosnkowy majeranek
Pietruszka do dekoracji
Przygotowanie:
Mięso delikatnie rozbić, nacieramy solą pieprzem i olejem.
Odkładamy na 1-2 godziny do lodówki.
Karczek smażymy na mocno rozgrzanej patelni np. grillowej.
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na patelni smażymy cebulę oraz pieczarki, doprawiamy sól pieprz majeranek.
Na upieczone mięso układamy porcję pieczarek, plaster sera i zapiekamy w piekarniku około 5 minut.
SMACZNEGO
Doprawić oczywiście można po swojemu i dodać ulubione przyprawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz