Danie jednogarnkowe to świetny pomysł na obiad. Polecam i zapraszam na
szybkie i bardzo smaczne połączenie ziemniaków kiełbasy i mleka kokosowego.
Składniki:
300g kiełbasy np. toruńskiej
800g ziemniaków
Cebula
3 ząbki czosnku
200ml wywaru u mnie grzybowy
200ml mleka kokosowego
Sól
2 łyżki przyprawy pomidory z czosnkiem
Szczypta pieprzu ognistego
Opcjonalnie łyżka mąki u mnie kukurydziana
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki.
Kiełbasę kroimy w plastry cebulę w piórka a czosnek siekamy.
Na rozgrzewamy tłuszcz wrzucamy kiełbasę cebulę i czosnek.
Smażymy chwilę po czym dodajemy ziemniaki pomidory suszone z czosnkiem sól pieprz ognisty wywar i mleko kokosowe.
Dusimy pod przykryciem około 20minut na średnim ogniu.
Po tym czasie ziemniaki powinny być miękkie.
Jeśli jest potrzeba zagęszczamy sos.
Przekładamy na talerz posypujemy pietruszką .
SMACZNEGO
Wywar kiełbasę i przyprawy można użyć dowolne.
U mnie wywar grzybowy i to co było w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz