poniedzia艂ek, 17 grudnia 2018

Pstr膮g z orzechami

Pstr膮g z orzechami馃槏

Sk艂adniki:
2 wypatroszone pstr膮gi
3 艂y偶ki mas艂a
4 z膮bki czosnku
s贸l
pieprz
1 艂y偶ka suszonego koperku
Kilka plastr贸w cytryny
2 garstki orzech贸w


Przygotowanie
Ryb臋 myjemy i osuszamy papierowym r臋cznikiem.  Wszystko natrze膰 sol膮 pieprzem rozgniecionym czosnkiem i odrobin膮 suszonego koperku(艣rodek ryby r贸wnie偶).
Do 艣rodka ka偶dej ryby w艂o偶y膰 po du偶ej 艂y偶ce mas艂a i kilka plastr贸w cytryny.
Orzechy utrze膰 w mo藕dzierzu. Z folii do pieczenia zrobi膰 艂贸dki. Do ka偶dej 艂贸dki w艂o偶y膰 ryb臋 a nast臋pnie foli臋 lekko docisn膮膰. Wierzch ryby posmarowa膰 rozpuszczonym mas艂em i posypa膰 rozgniecionymi orzechami.
Wstawi膰 do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze oko艂o 200st. Pod koniec pieczenia foli臋 roz艂o偶y膰 a wytworzonym sosem pola膰 ryby i jeszcze chwilk臋 podpiec aby nabra艂a 艂adnego koloru.
SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz