Ja postanowiłam zrobić je w ten sposób.
Niby zwykłe jajka gotowane na miękko ale podane w ciekawy sposób.
Polecam.
Składniki:
4 jajka
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
Sól i pieprz
Opcjonalnie odrobina musztardy lub tabasco dla zaostrzenia smaku
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
Sól i pieprz
Opcjonalnie odrobina musztardy lub tabasco dla zaostrzenia smaku
Przygotowanie:
W garnku zagotować około 1 litr wody. Do wrzącej wody włożyć delikatnie 4 jajka. Gotować 4 minuty. Wyjąć i schłodzić około 1-2 minuty w zimnej wodzie. Jajka obrać ze skorupki i przełożyć do szklanki lub filiżanki. Każdą porcję posypać posiekanym szczypiorkiem(u mnie pietruszka) i oprószyć solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Smak jajek można dodatkowo wzbogacić odrobiną musztardy.
Jajka podajemy w towarzystwie świeżej bułki z masełkiem lub bardziej fit z chlebem razowym i twarożkiem.
Z podanej ilości wychodzą 2 porcje.
SMACZNEGO.
Jaka fajna propozycja!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :-)
OdpowiedzUsuńsmieszny przepis.
OdpowiedzUsuńCzasami są i takie😜
UsuńJajka gotowane w skorupkach czy sa to jajka w koszulce?
OdpowiedzUsuń