niedziela, 8 marca 2020

Ciasto francuskie z jajkiem

Koszyczki z ciasta francuskiego nadziewane sałatką z jajek.
Taka moja propozycja na śniadanie.


Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego w kształcie koszyka
Garść marchewki z groszkiem
3 jajka
Majonez i koperek według uznania
Kiełki do dekoracji
Sól pieprz do smaku


Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo studzimy obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Marchewkę z groszkiem gotujemy do miękkości odcedzamy i studzimy.
Koperek siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy razem doprawiamy do smaku i odkładamy na około 30 minut.


Koszyczki wyjmujemy z opakowania i nadziewamy wcześniej przygotowaną sałatką jajeczną.
Na górę układamy kiełki i gotowe.


SMACZNEGO.

Ja użyłam majonezu własnej roboty z dodatkiem czosnku.
Pewnie padnie pytanie gdzie można kupić takie koszyczki z ciasta francuskiego?
Odpowiedź brzmi w Aldi.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz