Zamiast tradycyjnego omletu smażonego polecam omlet gotowany.
Tym razem z ziemniakami które zostały z obiadu.
Mniam😍😍😍
Składniki na 1 porcje:
2 duże jajka
1 cm koperku i pietruszki zielonej
2 cm papryki czerwonej
2 małe ugotowane ziemniaki
Sól pieprz czosnkowy do smaku
Przygotowanie:
Ziemniaki kroimy w pół plastry.
Pietruszkę i koperek siekamy a paprykę kroimy w drobną kostkę.
Do miski wbijamy jajka doprawiamy mieszamy i dodajemy resztę składników.
Tak przygotowaną masę jajeczną przekładamy do specjalnego woreczka w którym można gotować.
Gotujemy 10-15minut w zależności jaką konsystencję chcemy uzyskać mniej lub bardziej płynną .
Po tym czasie wyjmujemy omlet z opakowania i przekładamy na talerz.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO
Ja podałam omlet w towarzystwie mixu sałat z rukolą olejem lnianym plastrem szynki z kurczaka własnej roboty solą pieprzem pomidorami koktajlowymi i nasionami chia.
Na górę omletu ułożyłam kiełki rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz