Makaron ze szpinakiem i chipsami z boczku.
Opakowanie makaronu wstęgi
200g szpinaku
120g boczku w plastrach 200ml śmietany 30%
2 Łyżki masła
2 ząbki czosnku
Cebula
Do smaku oregano chilli sól pieprz
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę wraz z zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Dodaj masło oregano chilli a następnie wrzuć szpinak.
Jak szpinak zmniejszy swoją objętość dodajemy śmietanę.
Wszystko doprawić do smaku.
Całość podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron mieszamy razem z sosem i wykładamy na talerz.
Wierzch udekoruj chipsami z boczku i posyp serem.
SMACZNEGO.
Ja chipsy z boczku zastąpiłam chipsami z kiełbasy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz