Makaron ze szpinakiem i chipsami z boczku.
Opakowanie makaronu wstęgi
200g szpinaku
120g boczku w plastrach 200ml śmietany 30%
2 Łyżki masła
2 ząbki czosnku
Cebula
Do smaku oregano chilli sól pieprz
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę wraz z zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Dodaj masło oregano chilli a następnie wrzuć szpinak.
Jak szpinak zmniejszy swoją objętość dodajemy śmietanę.
Wszystko doprawić do smaku.
Całość podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron mieszamy razem z sosem i wykładamy na talerz.
Wierzch udekoruj chipsami z boczku i posyp serem.
SMACZNEGO.
Ja chipsy z boczku zastąpiłam chipsami z kiełbasy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki na serku twarogowym
Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...
-
Uwielbiam gulasz a najbardziej z żołądków podany z plackami ziemniaczanymi. Takie danie to prawdziwa dla mnie uczta :-) A wy kochani l...
-
Żeberka z szybkowaru Składniki: Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy 2-3 łyżki masła i oleju Przyprawy: Sól pieprz czos...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz