wtorek, 7 kwietnia 2020

Pstrąg z cebulą i chilli

Pstrąg z cebulą i chilli

Składniki ;
2 pstrągi
Pół cebuli
Kilka gałązek pietruszki
Jedna papryczka chilli
3-4 plastry masła
Ząbek czosnku
Przyprawa do ryby


Przygotowanie ;
Pstrągi myjemy czyścimy odcinamy głowy i osuszamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Dokładnie nacieramy rybę w środku i na zewnątrz przyprawą do ryb czosnkiem i chilli.
Do środka wkładamy po kilka plastrów cebuli pietruszkę i plasterek masła.
Wszystko układamy na blaszce do pieczenia.
Na górę można dodać też plasterek masła.
Rybę wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na około 30 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ryby.
SMACZNEGO.


2 komentarze:

Placki na serku twarogowym

 Dzień dobry kochani w ten niedzielny poranek😘. Jak tam samopoczucie? Na śniadanie Kaśka przygotowała pyszne placki z sera twarogowego😋😋...