piątek, 10 lipca 2020

Kotlety z jajek inaczej.

Kotlety jajeczna z zieloną fasolką.


Składniki :

4 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
100g zielonej fasolki szparagowej
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majonezu (wtedy kotlety nie będą takie suche ale można pominąć )
Ząbek czosnku
Koperek
Bułka tarta
Olej do smażenia

Przygotowanie:
Fasolkę gotuję w osolonej wodzie po czym drobno siekam. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek siekamy i przekładam razem z fasolką do miski z jajkami. Do miski dodajemy również surowe jajko majonez posiekany koperek bułkę tartą i wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.







Formujemy nieduże kulki a następnie lekko je spłaszczamy.
Panierujemy w tartej bułce.



Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoto brązowy kolor.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego.


Tartej bułki dodajemy tyle aby nasze kotlety ładnie się skleiły i nie rozpadały podczas smażenia (1-2 łyżki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz