wtorek, 25 maja 2021

Tatar z łososia wędzonego.


 Tatar z wędzonego łososia 🥰.


Składniki :

250g wędzonego łososia

Sól pieprz do smaku

Oliwa z oliwek

Sok z cytryny

Koperek

Opcjonalnie cebula szalotka około 1/2 sztuki


Przygotowanie:

Z ryby ściągamy skórę jeśli jest.

Ja użyłam łososia w kawałku więc musiałam trochę się pobawić 😉.

Następnie rybę kroimy w dość mała kostkę.

Dodajemy sól, pieprz, posiekany koperek, sok z cytryny i oliwę według uznania do smaku.

Mieszamy i gotowe.

Zazwyczaj dodaję również cebulę niestety nie w tym przypadku.

Tym razem do tatara dodałam odrobinę sosu sojowego i podałam w towarzystwie wakame (wodorosty) i krewetki marynowanej z czosnkiem. 

Jak dla mnie pycha🥰🥰🥰🥰.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz