poniedzia艂ek, 4 kwietnia 2022

Jajka marynowane w zakwasie buraczanym


 Kolorowe jajka faszerowane kabanosem i koperkiem 馃グ.

Kto艣 ch臋tny?

Mi艂ego popo艂udnia kochani 馃槝.


Sk艂adniki:

2 jajka gotowane na twardo

250 ml zakwasu buraczanego

http://kasiapichci.blogspot.com/2022/04/zakwas-buraczany.html?m=1

1 kabanos

Koperek wed艂ug uznania

Majonez

S贸l pieprz do smaku


Przygotowanie:

Jajka obieramy i wk艂adamy do w膮skiego d艂ugiego naczynia (s艂oik po majonezie kieleckimi).

Zalewamy zakwasem, zamykamy s艂oik i odk艂adamy na 4-8godzin (u mnie jajka w zakwasie le偶akowa艂y 7godzin).

Po tym czasie jajka wyjmujemy,kroimy na p贸艂 i wyjmujemy 偶贸艂tka.

呕贸艂tka przek艂adamy do miseczki, dodajemy drobno pokrojony kabanos i koperek oraz majonezie.

Mieszany w razie potrzeby mo偶na doprawi膰.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy bia艂ka.

Smacznego.


Kabanos mo偶na zamieni膰 na szynk臋.

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz