Kolorowe jajka faszerowane kabanosem i koperkiem 馃グ.
Kto艣 ch臋tny?
Mi艂ego popo艂udnia kochani 馃槝.
Sk艂adniki:
2 jajka gotowane na twardo
250 ml zakwasu buraczanego
http://kasiapichci.blogspot.com/2022/04/zakwas-buraczany.html?m=1
1 kabanos
Koperek wed艂ug uznania
Majonez
S贸l pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka obieramy i wk艂adamy do w膮skiego d艂ugiego naczynia (s艂oik po majonezie kieleckimi).
Zalewamy zakwasem, zamykamy s艂oik i odk艂adamy na 4-8godzin (u mnie jajka w zakwasie le偶akowa艂y 7godzin).
Po tym czasie jajka wyjmujemy,kroimy na p贸艂 i wyjmujemy 偶贸艂tka.
呕贸艂tka przek艂adamy do miseczki, dodajemy drobno pokrojony kabanos i koperek oraz majonezie.
Mieszany w razie potrzeby mo偶na doprawi膰.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy bia艂ka.
Smacznego.
Kabanos mo偶na zamieni膰 na szynk臋.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz