wtorek, 4 kwietnia 2023

Makaron penne z kurczakiem, fasolką szparagową, pieczarkami i papryką.


 Makaron penne z kurczakiem, fasolką szparagową, pieczarkami i papryką.

Taki pomysł na obiadek 😉.

Ktoś chętny?


Składniki na 1 porcję:

Fasolką szparagowa mrożone 220g

Papryka czerwona 140g

Makaron penne (pełnoziarnisty) 105g

Pieczarki 100g

Mięso z piersi kurczaka około 120-150g

Mała cebula

Oliwa z oliwek 20g

Sól i pieprz do smaku

Papryka ostra opcjonalnie 


Przygotowanie:

Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy kurczaka, przyprawić według uznania, wymieszać i chwilę smażyć.

Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki a po chwili paprykę pokrojoną w kostkę.

Makaron oraz fasolkę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wszystkie składniki razem wymieszać.

Doprawić według uznania.

Smacznego 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz