Makaron penne z kurczakiem, fasolką szparagową, pieczarkami i papryką.
Taki pomysł na obiadek 😉.
Ktoś chętny?
Składniki na 1 porcję:
Fasolką szparagowa mrożone 220g
Papryka czerwona 140g
Makaron penne (pełnoziarnisty) 105g
Pieczarki 100g
Mięso z piersi kurczaka około 120-150g
Mała cebula
Oliwa z oliwek 20g
Sól i pieprz do smaku
Papryka ostra opcjonalnie
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy kurczaka, przyprawić według uznania, wymieszać i chwilę smażyć.
Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki a po chwili paprykę pokrojoną w kostkę.
Makaron oraz fasolkę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wszystkie składniki razem wymieszać.
Doprawić według uznania.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz