środa, 17 maja 2017

Krążki cebulowe w panierce z chipsów :-)

Coś co pamiętam jeszcze za dziecka 
Mama przygotowywała nam to jako dodatek do obiadu 😘 Trochę przerobione na styl nowoczosny ale smak tak samo pyszny . Świetnie się sprawdzi jako przekąska do piwa 😍 

Cebula w chrupiacej panierce z chipsów 

Składniki:
1-2 cebule średniej wielkości 
4-5 łyżek mąki 
Jajko 
Czosnek granulowany
Sól 
Czosnek niedźwiedzi (można dodać 
dowolne ulubione przyprawy )
1 opakowanie dowolnego smaku chipsów 

Przygotowanie :
W misce mieszamy przyprawy i mąkę . Dodajemy jajko i ok30ml wody mieszamy robimy gęste ciasto  naleśnikowe(ciasto nie może być za rzadkie bo bedzie spływać,ani za geste ) . Cebulę kroimy na plastry nie za grube ok 0,5cm, rękami rozwarstwiamy ją na pojedyńcze kółka.


 Każdy cebulowy krążek moczymy w cieście nalesnikowym a następnie do pokruszonych chipsów. Smażymy na złoty kolor z 2stron. Podajemy z sosem czosnkowym, słodko- kwaśnym lub bez SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz