Coś co pamiętam jeszcze za dziecka
Mama przygotowywała nam to jako dodatek do obiadu 😘 Trochę przerobione na styl nowoczosny ale smak tak samo pyszny . Świetnie się sprawdzi jako przekąska do piwa 😍
Cebula w chrupiacej panierce z chipsów
Składniki:
1-2 cebule średniej wielkości
4-5 łyżek mąki
Jajko
Czosnek granulowany
Sól
Czosnek niedźwiedzi (można dodać
dowolne ulubione przyprawy )
1 opakowanie dowolnego smaku chipsów
Przygotowanie :
W misce mieszamy przyprawy i mąkę . Dodajemy jajko i ok30ml wody mieszamy robimy gęste ciasto naleśnikowe(ciasto nie może być za rzadkie bo bedzie spływać,ani za geste ) . Cebulę kroimy na plastry nie za grube ok 0,5cm, rękami rozwarstwiamy ją na pojedyńcze kółka.
Każdy cebulowy krążek moczymy w cieście nalesnikowym a następnie do pokruszonych chipsów. Smażymy na złoty kolor z 2stron. Podajemy z sosem czosnkowym, słodko- kwaśnym lub bez SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz