▼
wtorek, 2 maja 2017
Oponki cebulowe
Pomysł na to danie powstał po obejrzeniu filmiku na oponki z serem.
Są idealne na różnego typu imprezy świetnie sprawdzą się też jako przekąska do piwa. Polecam
Oponki cebulowe faszerowane.
Składniki:
Cebula czerwona dowolna ilość
Szynka najlepiej surowa lub pierś z kurczaka
Jajko
Tarta bułka
Zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Cebulę obieramy tniemy na krążki około 0.5-1cm. Wyciagamy co drugi i na jego miejsce wkładamy plasterki szynki lub kurczaka pokrojone w paski . Wszystko posypujemy ziołami. Obtaczamy w jajku i tartej bułce najlepiej 2 razy. Wkładamy do zamrażarki na około 15-30min. Smażymy na głębokim oleju z dwóch stron. SMACZNEGO
Można też panirować mąką jajko tarta bułka jak kto woli. Podajemy z sosem np. słodko- kwaśnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz