Kto powiedział że zapiekanka musi być tylko z szynką lub pieczarkami. Ja zapraszam na Pyszne soczyste kotleciki z indyka w chrupiącej bułce z dużą ilością sera. Wszystko posypane czerwoną papryką pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Polecam
Składniki:
Bagietka
Mięso z indyka (filet udziec )
Ser
Jajka
Tarta bułka
Mąka
Pomidorki koktajlowe
Kawałek czerwonej papryki
Szczypiorek
Ulubiony sos lub ketchup( u mnie sos słodko kwaśny)
Przyprawa grill brazylijski ale mogą to też być zioła prowansalskie.
Sól pieprz
Przygotowanie:
Bagietki przecinamy na pół lub według uznania np.na3 części. Wycinamy na około nożem rowek w który włożyłam nasze dodatki. Gdy mamy już go wyciety wyciągamy środek bułki. Mięsko z indyka kroimy na mniejsze części posypujemy solą pieprzem i obtaczamy w mące jajku i tartej bułce. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Do środka bagietki dajemy sos według uznania(u mnie nie za dużo) wkładamy starty ser następnie układamy nuggetsy z indyka na to znowu ser pomidorki koktajlowe pokrojone na ćwiartki paprykę w drobną kostkę i szczypiorek. Posypujemy przyprawą i wkładamy do piekarnika na15-20 minut. Pieczemy w 180 st.
SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz