środa, 9 sierpnia 2017

Żeberka z szybkowaru

Żeberka z szybkowaru

Składniki:
Kg żeberka extra miesne lub jakie tam mamy
2-3 łyżki masła i oleju
Przyprawy:
Sól pieprz czosnkowy przyprawa do mięsa duszonego czerwona papryka słodka przyprawy według uznania
Łyżka mąki

Przygotowanie:
Żeberka myjemy osuszamy kroimy na odpowiedniej wielkości kawałki.
W szybkowarze lub garnku rozgrzać tłuszcz obsmażyć żeberka z każdej strony na złoto.


 Następnie dodać przyprawy i szklankę wody zamknąć szybkowar lub przykryć garnek pokrywka i gotować do miękkości . Mi to zajęło 20 minut żeberka po prostu rozpływają sie w ustach. Po tym czasie odparować garnek. Następnie zagęszczamy mąką w razie potrzeby doprawić i gotowe.
SMACZNEGO

Żeberka podajemy w towarzystwie ziemniaków buraków lub ciapkapusty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz