środa, 27 grudnia 2017

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Składniki:
500g fasoli Jaś
250g kiełbasy (rodzaj dowolny )
300g mięsa np. Łopatki
200g boczku wędzonego
Słoiczek Koncentratu pomidorowego
Cebula
Majeranek vegeta czosnek pieprz
Mąką
2-3 łyżki masła

Przygotowanie:

Fasolkę dzień wcześniej moczymy w wodzie przez całą noc następnego dnia wstawiam na gaz i gotujemy.Gdy fasola jest już prawie miękka na patelni smażymy najpierw mięso a następnie boczek i kiełbasę z cebulą. Mięso oraz boczek z kiełbasą mieszamy z fasolą. Całość doprawiamy i gotujemy jakieś 15min następnie dodajemy przecier pomidorowy i dalej gotujemy. Na osobnej patelni rozpuścić 2-3łyżki masła i dodajemy mąkę robimy zasmażkę. Zasmażkę dodajemy do fasolki chwile jeszcze gotujemy ewentualnie dodajemy przyprawy pieprz sól jeśli jest taka potrzeba.SMACZNEGO 

2 komentarze:

  1. Opisano dodanie kiełbasy. Co z łopatką i boczkiem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Poprawione.😜
      Najpierw mięso a osobno kiełbasę z cebula i boczkiem.

      Usuń