Parówki w cieście francuskim😍
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
5 parówek cienkich
Jajko
2 łyżki mleka
Opcjonalnie sezam zioła prowansalskie do posypania
Przygotowanie:
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i kroimy na 5 równych plastrów(plastry ciasta muszą być na tyle szerokie aby owinąć parówki).
Na ciasto układamy parówki i zawijamy je w rulon.
Następnie nacinamy gotowe ruloniki tak aby nie przeciąć ich do końca.
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i kroimy na 5 równych plastrów(plastry ciasta muszą być na tyle szerokie aby owinąć parówki).
Na ciasto układamy parówki i zawijamy je w rulon.
Następnie nacinamy gotowe ruloniki tak aby nie przeciąć ich do końca.
Pocięte parówki zwijamy pociętą częścią na zewnątrz i łączymy. Końce ciasta zlepiamy mocno.
Teraz wszystko układamy ma blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
W misce mieszamy jajko z mlekiem i taką mieszanką smarujemy nasze parówki. Górę posypujemy ulubionymi dodatkami. Pieczemy w 180 stopniach do uzyskania złoto brązowego koloru. Podajemy z sosem.
Teraz wszystko układamy ma blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
W misce mieszamy jajko z mlekiem i taką mieszanką smarujemy nasze parówki. Górę posypujemy ulubionymi dodatkami. Pieczemy w 180 stopniach do uzyskania złoto brązowego koloru. Podajemy z sosem.
SMACZNEGO.
Parówki można również zamiast zawinąć pokroić na 2cm. kawałki i zaserwować jako małe przekąski na imprezie.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz