sobota, 6 stycznia 2018

Parówki w cieście francuskim

 Parówki w cieście francuskim😍

Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
5 parówek cienkich
Jajko
2 łyżki mleka
Opcjonalnie sezam zioła prowansalskie do posypania


Przygotowanie:
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i kroimy na 5 równych plastrów(plastry ciasta muszą być na tyle szerokie aby owinąć parówki).
Na ciasto układamy parówki i zawijamy je w rulon.
Następnie nacinamy gotowe ruloniki tak aby nie przeciąć ich do końca.


 Pocięte parówki zwijamy pociętą częścią na zewnątrz i łączymy. Końce ciasta zlepiamy mocno.
Teraz wszystko układamy ma blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
W misce mieszamy jajko z mlekiem i taką mieszanką smarujemy nasze parówki. Górę posypujemy ulubionymi dodatkami. Pieczemy w 180 stopniach do uzyskania złoto brązowego koloru. Podajemy z sosem.


SMACZNEGO.


 Parówki można również zamiast zawinąć pokroić na 2cm. kawałki i zaserwować jako małe przekąski na imprezie.


Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz